Ar galiu ištrinti darbuotoją, kuris išėjo iš darbo?
Čia rasite informaciją, kaip elgtis su darbuotoju, nustojusiu dirbti jūsų įmonėje.
Jei darbuotojas išėjo iš darbo, galite pakeisti jo būseną į „Neaktyvus“. Tai reiškia, kad pasibaigus darbuotojui visos licencijos pašalinamos ir jis nebeturi prieigos prie sistemos. Darbuotojas taip pat nebebus rodomas organizacijos schemoje ar kaip alternatyva, kai pasirenkate, kas dalyvauja ar yra atsakingas už įvairius dalykus sistemoje. Darbuotojas bus matomas tik „Mano darbuotojų“ sąraše ir niekur kitur.
Kaip pakeisti būseną
Pradėkite kairėje esančiame meniu spustelėdami „Mano darbuotojai“, o tada – darbuotoją, kurio būseną norite pakeisti.

Spustelėkite „Redaguoti“, tada „Pareigos“. Čia galite pakeisti darbuotojo būseną. Ši būsena rodoma darbuotojų sąraše, kad galėtumėte lengvai matyti, kas sistemoje yra aktyvus. Jei būsena nustatyta kaip neaktyvus, darbuotojas praras savo licencijas ir neturės prieigos prie sistemos.

Vartotojo ištrynimas
Kai darbuotojo būsena pasikeičia į „Neaktyvus“, galite jį ištrinti. Tai galite padaryti darbuotojų sąraše spustelėdami ištrynimo piktogramą. Ištrynus darbuotoją, visi jam priklausantys duomenys bus ištrinti ir jų nebus galima atkurti. Štai keletas pavyzdžių, kas bus ištrinta:
- Valandų registracijos
- Atostogų ir nebuvimų registracijos
- Dokumentai, įkelti įvadinio proceso metu
- Kursų sertifikatai
Jei vartotojas dalyvavo darbo procesuose kaip dalyvis arba kaip atsakingas asmuo, sistemoje saugomoje dokumentacijoje vardas bus pakeistas į „Ištrintas vartotojas (ištrynimo data)“.