Hvordan lager jeg mitt organisasjonskart?

Denne artikkel forklarer hvordan du får ditt organisasjonskart korrekt

I Mitt Selskap får du automatisk generert et organisasjonskart når du har lagt in avdelinger og ansatte i systemet. Organisasjonskartet finner du blant din selskapsinformasjon under menyvalget Selskap/org.kart.

Du kan ikke redigere organisasjonskartet direkte, da det blir laget automatisk fra den informasjon du legger inn i systemet. Når ditt selskap vokser og du legger til nye avdelinger eller ansatte vil organisasjonskartet automatisk følge etter og du trenger ikke å gjøre noe med det.

For å få organisasjonskartet å korrekt representere ditt selskap må du legge in avdelinger og ansatte. Begynn med å legge til avdelinger under menyvalget "Avdelinger".

Klikk på "Ny" og fyll inn informasjonen om avdelingen. Hvis du har lagt til ansatte før dette kan du direkte velge hvem som er avdelingsleder. Hvis ikke, gjør du dette når du legger til den ansatte. I steg 2 ser du over at alt stemmer og når du er ferdig klikker du på "Ferdigstill". Nå vil avdelingen vises i listen og vil også være synlig på ditt organisasjonskart. Hvis du setter avdelingen til Inaktiv vil den ikke være synlig på organisasjonskartet.

Når du har dine avdelinger ferdige kan du legge til de ansatte på riktig avdeling. Når du oppretter en ny ansatt velger du i steg 5 hvilken avdeling den ansatte tilhører. Hvis den ansatte allerede er tillagd kan du gå inn på den ansatte, klikke på "Rediger" og endre avdelingen under Stilling. Den ansatte vil da synes under den avdeling den tilhører i organisasjonskartet.

Det er kun mulig å registrere ansatte på én avdeling i systemet. Ingen bruker kan tilhøre to avdelinger samtidig.

Sjekk at organisasjonskartet stemmer og hvis noe trenger å endres gjøres det ved å redigere den ansatte eller avdelingen som beskrevet ovenfor.

Du kan skrive ut organisasjonskartet direkte ved å klikke på knappen "Skriv ut". Utskriften vil bli laget så som organisasjonskartet vises på din side, så hvis du vil ha det større eller mindre på utskriften kan du endre dette gjennom å zoome in eller ut med + og - knappene.