Hvordan registrerer jeg et barn som kronisk sykt?

Her finner du ut hvordan du kan registrere ditt barn som kronisk syk i systemet, sånn at du får riktig antall sykt barn-dager.

Hvis du har et barn med kronisk sykdom, funksjonshemning eller langvarig sykdom, kan du søke om å få ekstra sykt barn-dager. Hvis det foreligger en godkjent søknad, må barnet registreres som kronisk syk i systemet. Dersom dette ikke er registrert vil ikke arbeidstakeren kunne registrere fravær for sine ekstra dager.

Dersom et barn er kronisk sykt, registreres det på den ansattes informasjonsside. Klikk på "Meg selv" eller "Mine ansatte" for å komme til riktig side. Klikk på knappen for "Rediger" og legg til en pårørende. Hvis forholdet er satt til «Barn», kan du nå velge om barnet er kronisk sykt eller ikke. Dersom denne boksen er huket av, vil den ansatte kunne registrere sine ekstra fraværsdager i kalenderen. Det vil også være mulig å registrere syk barn-dager frem til det året barnet fyller 18.