Hvordan fungerer eksamen?

Her kan du lese om hvordan du kan ta eksamen for et kurs, og hva som skjer hvis du ikke består.

For å kunne ta eksamen for et kurs må du først gjennomføre selve kurset. Dette gjør du ved å se alle episoder og eventuelt svare på quiz-spørsmål som hører til episoden. Når en episode er ferdig vil den ha en blå hake ved siden.

Husk å la videoen spille til slutten, så vil statusen oppdateres automatisk. Hvis du setter den på pause før slutten vil ikke episodens status oppdateres til ferdig.

Når alle episoder er ferdige vil du kunne ta eksamen. For å komme til eksamen må du være på siste episode av kurset. Knappen som heter "Til eksamen" vil da være synlig. Hvis knappen er nedtonet betyr det at minst én av episodene ikke er ferdig.

Når du starter en eksamen åpnes en ny fane i nettleseren din med instruksjoner. Du kan endre språk ved å klikke på språket øverst på siden, men mange eksamener har ikke oversettelser til alle språk. Hvis du har en språkinnstilling der eksamen ikke eksisterer, vises en rød feilmelding.

Din tid starter så snart du klikker på "Start". Når du svart på alle spørsmål og klikker på "Fullfør" beregnes resultatet ditt. Andelen riktige svar beregnes per spørsmål. For eksempel, hvis et spørsmål har flere riktige alternativer, men du kun velger en av dem, vil hele spørsmålet telles som feil.

Hvis du ikke består eksamen kan du ta den på nytt. Hvis du vil gjøre det direkte, kan du klikke på "Ta på nytt". Dersom du ønsker å gjøre det ved en annen anledning kan du avslutte og gå tilbake til eksamen senere via kurset.

Hvert kurs har et maksimalt antall forsøk som du kan bruke på eksamen. Dersom du har brukt alle forsøk uten å bestå eksamen betyr det at du må se kurset på nytt for å kunne ta eksamen igjen. Hvis det skjer, vil du bli sent tilbake til kurset når du klikker på "Ta på nytt". Statusen til episodene vil da tilbakestilles og du må se kurset på nytt. Når det er gjort får du nye forsøk på eksamen igjen.