Hvordan kan jeg styre tilgangene i systemet?

Her vil du lære hvordan du kan tilpasse hvem som får gjøre hva i systemet.

Styre tilganger som admin

Brukere med brukertype Admin kan velge hva slags tilganger de ulike rollene i systemet skal ha.

Dette gjøres på Rolleinnstillinger som du finner hvis du klikker på ikonet for innstillinger lengst oppe til høyre, og deretter velger "Roller".

Ved å klikke på en rolle kan du velge hva brukere med denne rollen skal kunne gjøre. Hvis knappen er på, vil de kunne lage nytt og redigere. Hvis knappen er av, vil de bare kunne se det som er laget. Du kan ikke endre på tilgangene for admin-brukere, disse vil alltid ha tilgang til alt, uansett hvilken annen rolle de har. Hvis du er usikker på hvilke brukere som har de ulike rollene kan du klikke på "Vis brukere" for å se alle brukere med den rollen.

Er du usikker på hvilken rolle eller brukertype noen har?

For å se din egen rolle og brukertype kan du klikke på ikonet med mennesket lengst oppe til høyre, og siden velge "Bruker" så vil din brukertype og rolle vises.

For å se en annen bruker sin rolle og brukertype kan du se dette under "Mine ansatte". Her kan du klikke på den ansatte for å få detaljer og her vil også brukertype og rolle vises.